Mobil parkolás – Egerben is változott

Sokak számára nem zökkenőmentes a mobil parkolási rendszer változása. Július elsejétől országszerte csak a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és annak viszonteladói jogosultak a mobil parkolás szolgáltatásra, az Egerben eddig legnépszerűbb cég azonban nem. Akiknek hosszú távú szerződése, flottacsomagja volt az EME Zrt.-nél és nem fizetett valamelyik jogosult szolgáltatónál, könnyen piros csomagot találhat a szélvédőn.

Egerben 43 közterületi parkolóban lehet mobiltelefon segítségével rendezni a várakozás költségeit. Új matricák, áthúzott régi feliratok jelzik, hogy július 1-től városunkban is változott a mobil parkolás rendje. Megkezdte működését az országos szolgáltató, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. Törvényi szabályozás alapján csak ez a vállalat és a vele viszonteladói szerződésben lévő cégek jogosultak a mobilparkolás működtetésére. Változtak a hívószámok, a régi 810-el kezdődő számok már nem használhatók, mert ezek a régi szolgáltatókhoz köthetők. Az átállás azon autósok számára kellemetlen, akiknek egyenlege, vagy hosszabb távú szerződése volt az egyik korábbi szolgáltatónál, az EME, vagyis Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt.-nél.

Július első napjaiban még nem büntették azokat az autósokat, akik rossz telefonszámot hívtak. A parkolókat üzemeltető Evat Zrt. felhívja az autósok és azon cégtulajdonosok a figyelmét, akik flottacsomag, vagy más szerződést kötöttek a régi szolgáltatóval, hogy mielőbb keressék fel a céget, mert az Evat nem tudja figyelembe venni ezeket a szerződéseket, a rendszerükben nem jelenik meg érvényes fizetésként. A mobil parkolás egyébként egyre népszerűbb Egerben is, megközelítőleg az autósok 30%-a alkalmazza és arányuk folyamatosan nő.