Aranyos táncosok

Három első, egy második és egy különdíj az egri modern táncosok mérlege a Látványtánc Európa Bajnokságon. Az Eszterházy Károly Főiskola Alapfokú Művészeti Iskola modern-kortárstánc szakának tanulói a több mint kétezer versenyzőt felvonultató nemzetközi versenyen álltak helyt.

Egy táncos lábujjtörése és két másik lány külföldi tartózkodása nehezítette az egri modern táncosok felkészülését a Látványtánc Európa Bajnokságra. Az Eszterházy Károly Főiskola Alapfokú Művészeti Iskola modern-kortárstánc szakának tanulói a Székelyudvarhelyen rendezett nemzetközi versenyen szerepeltek, a korábbi nehézségek után nem is akárhogyan! A bajnokságra 111 csapat nevezett közel 500 koreográfiával, 2400 versenyzővel. A táncosok produkcióit műfajonként, kor- és formációs kategóriánként értékelte a zsűri.

A kortárs balett egri tehetségei végül öt kupát hoztak haza, amiből három első helyért járt.
A díjazott produkciók koreográfusa Rubi Anna volt, aki az Európa Bajnokság izgalmai után ezen a héten egy tánctábor keretében készíti elő a fiataloknak a következő tanév versenyszámait. A bajnok táncosok közül többen tovább tanulnak szeptembertől, de remélhetőleg hasonlóan tehetséges fiatalok töltik be majd a helyüket.