Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda nyílt Egerben

Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodát nyitott Egerben a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete. Az irodát a Gazdasági Versenyhivatal támogatásával hozták létre, hogy fejlesszék a fogyasztói tudatosságot.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az iroda célja az, hogy minél, gyorsabban és hatékonyabban a legmegfelelőbb fórumokhoz irányítsák a fogyasztókat panaszaikkal, de azokat is várják, akik tájékoztatást, jogi segítséget kérnek.

Morvai Gábor a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete szóvivője elmondta: az iroda segíti a Gazdasági Versenyhivatal és a megyei kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelőségének a munkáját is, hiszen nem minden esetben fordul fogyasztó panaszával a hivatalokhoz, így nem is derül ki, hogy esetleg nem egyéni, hanem rendszerszintű problémáról van szó.

Az irodában ingyenes szolgáltatásokon keresztül megtudhatják a fogyasztók azt is, mely beadványok tartoznak a Gazdasági Versenyhivatal hatáskörébe, mikor indulhat versenyfelügyeleti eljárás, és mely kérdésekben érdemes más hatósághoz, vagy bírósághoz fordulni. Az egyesület még négy megyei jogú városban nyitott ilyen irodát.