Különleges ételek a baromfiudvar királyából

Tizenhárom csapat főzött hétvégén, a maklári Kakasfesztiválon. A zsűri szerint a legjobb ételt a demjéniek készítették, tejfölös, gombás kakasjavát házi galuskával. Minden étel elfogyott, közel másfél ezren kóstoltak. Az esti programra, Korda György és Balázs Klári műsorára még többen voltak kíváncsiak.

Kakas sütve, főzve, sőt még füstölve is. A IX. Kakasfesztiválon, Makláron ötszáz kiló kakasból készültek az ételek. Tizenhárom csapat állt kondér mellé, Berettyóújfaluból, Demjénből és Szolnokról is jöttek amatőr szakácsok.
Balogh Ferenc és csapata rendesen felkészült. Kakast füstöltek, ezt tették a káposztás ételükbe.
Voltak még különleges ételek: öregerdei buggyantott vadas kakas, tántorgó kakas zsemlegombóccal, gombás-tejfölös kakasjava galuskával. A zsűri szerint az ízekkel nem volt probléma.
Főztek munkatársak, baráti társaságok, a nemrég megalakult nagytályai önkéntes tűzoltók és természetesen a maklári civil szervezetek. Ők ilyenkor a szervezésből is kiveszik a részüket. A zsűri a legjobbnak a demjéniek főztjét találta a legjobbnak, de díjazták a Maklári Motoros Baráti Társaság és a Bihari Ízőrzők ételét is. A civil szervezetek és az önkormányzat egész napra szervezett programot. Az 500 kiló kakasból csaknem másfél ezer ember lakott jól.