Fiatal Véradók Estéje

Fiatal felnőttek számára szervezett véradó estet a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete. Gortva József megyei igazgató szerint fontos tudatosítani a középiskolásokban, és a 18 és 25 év közötti korosztályokban, hogy nagy szükség van a segítségükre, és a véradás nem félelmetes dolog.

Sör és virsli helyett pizza várta a véradókat az egri Ifi Pontban, de kaptak kedvezményes diszkó és mozi jegyeket is.

A Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete ezúttal a fiatal felnőtteknek szervezett véradást. A Fiatal Véradók Estéjére sokan eljöttek, köztük voltak olyanok is, akik évente háromszor is tű alá tartják karjukat.

A szervezetnek pár hónapja már volt egy donorkampánya fiatalok számára “Egri Diákvér” címmel, az idei tanévben mintegy ezer középiskolás adott vért.

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt megyei szervezete is szerepet vállalt az est szervezésében, önkéntesei arra buzdították a fiatalokat, hogy kezdjék a hétvégi bulizást véradással.

A kampány folytatódik, Gortva József a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója szerint fontos tudatosítani a középiskolásokban és a 18 és 25 év közötti korosztályokban, hogy nagy szükség van a segítségükre, és a véradás nem félelmetes dolog.