Európa bajnok hip-hop csapat

Három előkelő helyezést is szereztek az egri hip-hoposok a Romániában, Székelyudvarhelyen rendezett színpadi táncosok Európa bajnokságán. Az Érezd a ritmust Egyesület felnőtt női csapata két koreográfiát adott elő, az egyikkel Európa Bajnokok és különdíjasak lettek, míg a másikkal sikerül elcsípni a második helyet.

Ezzel a produkcióval szerzett Európa bajnoki címet és különdíjat az egri Érezd a ritmust Egyesület felnőtt női hip-hop csapata. A Székelyudvarhelyen rendezett nemzetközi megmérettetésen a húsz fős formáció egy másik koreográfiája is érmet jelentett, megszerezték vele a második helyet. Ezek a lányok 16-20 év közöttiek, van köztük, aki 9 éves kora óta hip-hop táncol. Az egyesület kisiskolás kortól foglalkozik a fiatalok képzésével.

A felnőtt csapat tagjai hetente kétszer edzenek és a versenyek mellett rendezvényeken lépnek fel. Az Európa bajnokságon elért három előkelő helyezésre nagyon büszkék, de az egyesület anyagi lehetőségei miatt világversenyen való szereplésben nem gondolkodnak.