Egészségesen a falakon belül

Véget ért az Egészségesen a falakon belül program a börtönben. Az egészséges életmódra nevelő projekt a személyi állománnyal foglalkozott. Juhász Attila parancsnok azt mondta: az állományuk fiatal, átlagosan tíz év szolgálati idővel rendelkeznek, azt szeretnék, ha egészségesen, stresszmentesen végezhetnék hosszú távon a munkájukat. A megvalósításra közel 9 millió forint támogatást kaptak. Tartottak többek között csapatépítő tábort, sportfoglalkozásokat, jóga- és stresszkezelő tanfolyamot, kerékpártúrát, egészségnapot.

Öt éve működik a Nyitott Kapuk Egyesület a börtönben, a dolgozók hozták létre a civil szervezetet. A TÁMOP pályázatot azért nyújtották be, hogy a személyi állománynak és a családtagoknak az egészséges életmódhoz kapcsolódó programokat szervezzenek, egészségtudatos szemléletet alakítsanak ki – mondja Juhász Attila parancsnok. A megvalósításra közel 9 millió forint támogatást kaptak.
A százszázalékos támogatottságú projekt tíz hónapig tartott. Ez alatt az idő alatt tartottak többek között csapatépítő tábort, önvédelmi, aerobik- , stresszkezelő- és jógatanfolyamot, szerveztek főzőklubot, előadást a dohányzás káros hatásairól, az elsősegélynyújtásról, túráztak gyalog és kerékpárral, az egészségügyi felmérés mellett egyéni egészségtervet is készítettek. Azt szerették volna, ha mindenki megtalálja azt a technikát, amellyel elérheti, hogy testileg és lelkileg is egészséges maradjon.