Két hétig táboroznak a szalai gyerekek

Elkezdődött a szalai gyerekek nyári napközije. A tábor több témát dolgoz fel, az egyik a közösségszervezés, közösségépítés, de hangsúlyt fektetnek az egészséges életmód megismertetésére is. A Szalai Környezetvédő és Ifjúsági Egyesület mellett a másik szervező az Érted Agria Alapítvány.

Harmadik éve szervezik meg a tábort, idén 69 gyerek táborozhat két hétig az Arany János Iskolában. A szervezőknek több civil egyesület, intézmény is besegít, így a Családsegítő és a Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet. A Családsegítő Intézet kézműves foglalkozásokat tartott a gyerekeknek.
Képeket festettek, rakhattak ki puzzle-t, részt vehettek arcfestésen. Általában a játék és a közösség miatt jönnek a gyerekek a napközibe. Amíg az egyik csoport kint festett és kézműveskedett, a többiek odabent a főiskolás mentorok vezetésével olyan játékokat játszottak, amely által jobban megismerhetik magukat és a többieket. A csoportokat életkor és szimpátia alapján állították össze. Az Érted Agria Alapítvány több projektben is részt vesz a Szalában, kortárs segítőket, mentorokat képeznek, a másik cél a közösségfejlesztés, a Szalában meglévő erőforrásokat felhasználni saját közösségük fejlesztésére. A napközi két hétig tart, mennek majd a várba, kirándulnak Szilvásváradra. Utolsó nap családi napot tartanak vetélkedővel, virágültetéssel, főzéssel. Főzés most is volt: a SZAKI főzött a segítőknek. Nagyjából húsz főiskolás mentor és szalai környezetvédő fiatal segít a táboroztatásban.