Hegyifutó Maraton

Tavaly 70, idén már több mint 90 résztvevője volt az Egri Testedző Club által szervezett Hegyifutó Maraton Magyar Bajnokságnak és a Török út elnevezésű futófesztiválnak. A felsőtárkányi rendezvényen a 42 kilométeres maraton mellett rövidebb távok közül is választhattak az érdeklődők.

A jól bevált dolgokon nem kell változtatni. A Magyar Hegyi- és Terepfutó Szövetség, valamint az Egri Testedző Club együttműködésének köszönhetően tavaly volt először a Hegyifutó Maraton Magyar Bajnokság helyszíne Felsőtárkány, de e mellett félmaratoni, 16, 8 és 1,2 km-es, valamint váltófutásban is rajthoz állhattak a sportolók a Török út Futófesztiválon. A 16 km-es táv most is a hegyifutó kupa-sorozat ötödik állomása volt.
A maratoni magyar bajnokságra hét férfi és négy női versenyző nevezett. Az már a rajtnál eldőlt, hogy címvédés nem lesz, mivel a tavalyi győztesek nem indultak sőt, a dobogósok is hátrébb szorultak.
A férfiaknál a Miskolc Városi Sportiskola versenyzője, az egy hónappal korábban az Eged hegyi terepfutást is megnyerő Harsányi Tamás most sem talált legyőzőre. Ideje 3 óra 29 perc 33 másodperc, ami egyébként az új felsőtárkányi pályacsúcs. Második helyezett Rajnai Tamás, majdnem fél órával lemaradva, harmadik helyre pedig a Margitszigeti Atlétikai Club versenyzője, Dezső Sándor futott be.
A nőknél a tavalyi győztes Bóla Emília idejét jócskán megjavították. A pécsi Bátai Réka 4 óra 19 perccel nyerte a versenyt, ami a férfiakhoz hasonlóan szintén új pályacsúcs. Második az ózdi Ihász Veronika félórás hátránnyal, harmadik a MAFC futója, Csernus-Lukács Brigitta, aki már öt óra fölött ért célba.
Az egri versenyzők közül Simon Ágnes (ETC) nyolc kilométeren nyert, ezen kívül még több érmes helyezése is volt az Egri Testedző Club és az Egri Triatlon Klub versenyzőinek.
A többi táv eredményei megtalálhatók a rendező Egri Testedző Club honlapján.