Új tanácsadót avattak Makláron

Új helyet kapott a védőnői szolgálat Makláron. Az igazgatási központ mellett 28 millió forintból újítottak fel egy épületet, ezt ellátták a legmodernebb eszközökkel is.

Régi adósságát törlesztette Maklár a beruházással – mondta Havasi László polgármester. Tartoztak a hatóságoknak, a védőnőknek, de leginkább a várandós és kisgyermekes anyukáknak. Úgy fogalmazott a polgármester: eddig hideg és rideg körülmények között végezhették az orvosok és a védőnő a munkát. Most, a magyar állam és az unió száz százalékos támogatásával európai szintű tanácsadót alakítottak ki.
2013-ban nyertek az eszközökre, az épület átalakítására 28,1 millió forintot. 2013 őszén kezdték a kivitelezést. Új válaszfalakat, gépészeti vezetékeket, hőszigetelést, nyílászárókat kapott az épület. Ezen felül tízmillió forintból felszerelték a tanácsadót. Minden eszköz új.
Víziné Kovács Klára, megyei vezető védőnő a védőnői szolgálat történetéről, a mai feladatokról beszélt az avatáson. Azt emelte ki: a világon nincs még egy ilyen ellátórendszer. A polgármester azt is mondta: Maklár lakossága gyarapszik, és reméli, még többen döntenek a gyermekvállalás mellett.