Bor-és gasztroturizmus nyári egyetem

Elméleti és gyakorlati ismeretekre is szert tehetnek a Bor-és gasztroturizmus nyári egyetem résztvevői. Az Eszterházy Károly Főiskola programjának vendégelőadói között olyan neves mesterszakácsok is szerepelnek, mint Buday Péter, vagy Benke László. A nyári egyetemet maximális résztvevői létszámmal rendezik, de már tervezik a folytatást.

A gasztronómiát meghatározza a hangulat, a társaság, az alapanyagok, de még a divat is – mondta előadásában Buday Péter mesterszakács az Eszterházy Károly Főiskola Bor-és gasztroturizmus nyári egyetemén. Az intézmény pályázati forrásból rendezi meg az ötnapos képzést, aminek célja a modern gasztronómia bemutatása. Délelőttönként neves szakemberek tartanak előadásokat, délutánonként pedig közös főzés keretében sajátíthatnak el gyakorlati ismereteket a résztvevők. Idén 26 érdeklődő kapcsolódhatott be a programba, többségük turizmus-vendéglátás szakos hallgató.

A bor- és gasztroturizmus nyári egyetem témái között van a reformtáplálkozás, vagy épp a Kárpát-medencei konyhaművészet, de az érdeklődők megtudhatják azt is, hogyan kell egy igazán jó borvacsorát rendezni. Az Eszterházy Károly Főiskolán már tervezik a népszerű program folytatását.