Bajnokok Tornája

Az Egri Kispályás Labdarúgó Bajnokság különböző osztályaiban győztes csapatok a szezon végén még egy külön tornán, a Bajnokok Tornáján is részt vesznek. Az idei versengést hármas holtverseny után, gólkülönbséggel az első osztály bajnoka, az Imola Bau nyerte. Ez volt a nyolcadik elsőségük a Bajnokok Tornáján.

Minden csapat játszik egymással, vagyis a három felnőtt és a két öregfiúk csoport miatt összesen 10 mérkőzésen dőlt el a végső sorrend. Ahogy azt sejteni lehetett, az I. osztály bajnoka, az Imola Bau és az öregfiúk I. osztály legjobbja, az Eger-Kapu egymás között, az utolsó mérkőzésen döntötte el, hogy melyikük a legjobb, bár az új szezonban már az I. osztályban szereplő Players Club mindkét együttessel 1-1-es döntetlent játszott. A Tervkert és a Comfortot az Imola, az Eger-Kapu és a Players is legyőzte. Az Imola jobb gólkülönbségének köszönhetően már egy döntetlennel is megnyerhette a tornát.
Az Imola Ragó Bence nagy lövésével szerzett vezetést, a válasz az első félidő végén, Novák Zoltántól érkezett. Fordulás után már nem született gól, így hármas holtverseny lett az élen: az Imola Bau, az Eger-Kapu és a Players Club is egyaránt 8-8 pontot gyűjtött. Az egymás elleni eredmény mindhárom meccsen 1-1 volt, vagyis a gólkülönbség döntött. Ebben az Imola volt a legjobb, így ők nyerték – nyolcadszor – a Bajnokok Tornáját. Második lett az Eger-Kapu, harmadik a Players Club, negyedik a Tervkert 5-1-re legyőző Comfort.
A gólkirályi címet az Imola játékosa, Szabó Richárd szerezte meg öt találattal. A legjobb mezőnyjátékos Sipos Lajos lett a Comforttól, a legjobb kapus pedig Molnár Róbert, a tornagyőztes Imola Bautól. A jövőt illetően augusztustól változhat a bajnoki rendszer, így a felnőttek három osztályát két 12-es csoportra osztják.
Az öregfiúk bajnokságok változatlan formában mennek tovább. Tervben van, hogy a Heves megyei települések bajnokainak is rendeznek a szezonzárás után egy megyei tornát. A Bajnokok Tornája végén adták át az egyes osztályok dobogósainak az érmeket.

Az öt osztály aranyérmesei, a Bajnokok Tornája résztvevői:
I. osztály: Imola Bau Kft.
II. osztály: Players Club
III. osztály: Tervker Zrt.
Öregfiúk I. osztály: Eger Kapu
Öregfiúk II. osztály: Comfort 97 Kft.

Eredmények:
Imola Bau Kft. – Comfort 97 Kft. 3–1
Players Club – Tervker Zrt. 4–0
Eger Kapu – Comfort 97 Kft. 4–1
Players Club – Imola Bau Kft. 1–1
Tervker Kft. – Eger Kapu 0–2
Comfort 97 Kft. – Players Club 0–1
Imola Bau Kft. – Tervker Kft. 7–1
Eger Kapu – Players Club 1–1
Comfort 97 Kft. – Tervker Kft. 5–1
Imola Bau Kft. – Eger Kapu 1–1

Bajnokok Tornája 2013/14 végeredmény:
1. Imola Bau Kft. 8 (12–4)
2. Eger Kapu 8 (8–3)
3. Players Club 8 (7–2)
4. Comfort 97 Kft. 3
5. Tervker Kft, 0

Különdíjak
Legjobb mezőnyjátékos: Sipos Lajos (Comfort 97 Kft.)
Legjobb kapus: Molnár Róbert (Imola Bau Kft.)
Gólkirály: Szabó Richárd (Imola Bau Kfft.) 5 gól