Megyei közgyűlés

A Telekessy István díjak átadása előzte meg a Heves megyei közgyűlés júniusi ülését. Két magánszemély, egy intézmény és egy civil szervezet területfejlesztési munkáját ismerték el. Napirend előtt elhangzott: Korózs Lajos MSZP-s képviselő lemond a megyei közgyűlésben betöltött tisztségéről. Korózs Lajos a TV Eger érdeklődésére elmondta: azért mondott le, mert nagyon sok a feladata, képviselőként és az országgyűlés népjóléti bizottságának alelnökeként is dolgozik. Az MSZP a jelenleg is külső bizottsági tagként dolgozó Kontra Gyulát delegálja a megyei közgyűlésbe.

A Telekessy István területfejlesztési díjak ünnepélyes átadása előzte meg a Heves megyei közgyűlés júniusi ülését. A díjazottak személyéről még áprilisban döntöttek a képviselők, most Szabó Róbert elnök és dr. Barta Viktor, megyei főjegyző nyújtotta át az elismeréseket Dr. Juhász Attila Simonnak, Felsőtárkány polgármesterének és Dr. Dávid Lórántnak, a Károly Róbert Főiskola tanárának. Telekessy díjat kapott a Farkaskő Noszvaji Barlang Művésztelep Egyesület és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége is. A kitüntetettek a terület- és vidékfejlesztés területén kiemelkedő teljesítményt értek el. A díjat 2012-ben alapította a megyei közgyűlés.

A testület ülésén napirend előtt hangzott el, hogy Korózs Lajos, MSZP-s képviselő július 1-jei hatállyal lemond képviselői tisztségéről.

A képviselők a Magyar Diáksport Szövetséggel való együttműködésről is döntöttek. A romániai Hargita megyével testvérmegyei kapcsolatot terveznek kialakítani, ennek feltétele is egy együttműködési megállapodás.
Határoztak az idei év második fele és a 2015-ös első félév üléstervéről. A közgyűlés tárgyalt Heves Megye Területfejlesztési Programjáról, előzetesen jóváhagyták azt.

A képviselők végül tájékoztatókat hallgattak meg. Csontos Ambrus, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője beszámolójában kiemelte: jelentősen javult a megye tűzbiztonsága, az egri és gyöngyösi kirendeltségek mellett Pétervásárán és Füzesabonyban rendelkeznek őrssel.