Új autóval járőröznek a polgárőrök Ostoroson

Használatba vették új szolgálati autójukat az ostorosi polgárőrök. Az új járműnek magasabb az alváza és kevesebb az üzemanyag fogyasztása, így külterületen is jobban bevethető.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a kormány bűnmegelőzési stratégiájában kiemelt cél a külterületek biztonsága, így az ostorosi polgárőrök is fokozottan ellenőrzik és védik a tanyák, hétvégi házak és mezőgazdasági területek biztonságát.

Az Ostorosért Polgárőr Egyesület elnöke elmondta: szolgálatuk közel 50 százalékát külterületen végzik, az egyesület megalakulásakor saját, privát autóikat használták, majd 2006-ban a rendőrségtől kaptak egy szolgálati autót.

Ezt cserélték le most egy állami pályázatnak köszönhetően. Az egyesület elnöke szerint az új autónak magasabb az alváza és mindössze 5 liter az üzemanyag fogyasztása, így takarékosabban tudják a település és a külterületek közbiztonságát fenntartani.

Molnár Lajos elnök, Ostorosért Polgárőr Egyesület:
“Ez a gépjármű ebben segít legtöbbet, jóval kevesebb fenntartási költséggel tudjuk ellátni feladatainkat”

Az Ostorosért Polgárőr Egyesület munkáját a helyi önkormányzat és a Heves Megyei Polgárőr Szövetség segíti.

A szövetség alelnöke Antal Csaba hangsúlyozta: nagy szükség van az ilyen pályázatokra, hiszen az elavult járművek egyre nagyobb anyagi terhet jelentenek az egyesületek számára.

Antal Csaba alelnök, Heves Megyei Polgárőr Szövetség
“Sok esetben olyan szinteket értek el, hogy a működési támogatásuk nem fedezte ezt az összeget, ezért úgy gondolom, hogy valóban jó ez a lehetőség amit a minisztérium, illetve a kormányzat biztosított a polgárőrök részére”

A megyében 15 polgárőr egyesület nyert állami pályázaton szolgálati autót. A szövetség szerint ez országos szinten is szép eredmény.