Elégedetlen belvárosi kereskedők

A kivitelezőt kritizálja az az ismeretlen, aki összefirkálta a Dobó utcában elhelyezett, a céget hirdető molinót. A belvárosi kereskedők elégedetlenkednek, azt mondják, kevés információt kapnak a beruházásról és nehézkes az áruszállítás. A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a kereskedőket ingyenes parkolás engedéllyel és bérleti díj csökkentéssel is segíti a város.

A belvárosi rehabilitáció egyik kivitelezőjének Dobó utcai reklámját firkálták össze ismeretlenek. A filcfelirat szerint a beruházás lassan halad és már négy üzlet bezárt miatta. A Dobó utca Kis-Dobó tér mögötti szakaszán zajlanak most a felbontási munkálatok, az utca túlsó végén, a Tinódi tér felé vezető szakasz részben már elkészült. A burkolatkövek közti rések még nincsenek kitöltve, ez a munka a műszaki ellenőrzés után kezdődik. A Városüzemeltetési iroda vezetője szerint bizonyos szakaszok lassabban, mások gyorsabban készülnek el, az egri alvállalkozók folyamatosan dolgoznak.

A Dobó utca teljes hosszában szeptember közepére készülhet el. Az általunk megkérdezett ottani kereskedők nem akartak nyilatkozni, de a Kereskedők a Belvárosért Egyesület szerint főként az a probléma, hogy kevés információt kapnak az üzlettulajdonosok a beruházás üteméről és az áruszállítást nehezen tudják megoldani.

A témáról megkérdeztük polgármesteri hivatalt is. Zentai László médiareferens arról tájékoztatott, hogy a kereskedők kétféle bérleti díj kedvezmény közül is választattak. Számos panaszt kaptak a fejlesztésekkel kapcsolatban, de az ügyfeleket minden esetben személyesen, vagy levélben tájékoztatták. A fejlesztés ütemezését több tényező is befolyásolja, a jelentősebb változásokról rendszeresek a híradások, például a város honlapján. Az üzletek áruszállításával kapcsolatban a hivatal közleménye szerint, akinek volt behajtási engedélye az érintett belvárosi területekre, az kaphat olyan negyedévre szóló engedélyt, amivel a városban bárhol ingyen parkolhat.