Egészségmegőrzés, egészséges életmód

Az egészséges életmódot, az egészségmegőrzést népszerűsítették hétvégén a Nemzedékek terén rendezett Fit Day-en. A szervezők családi programnak szánták, volt bábszínház, táncbemutató, kipróbálhatták a zumbát, a tájfutást, és ingyenes szűrővizsgálatokon is részt lehetett venni.

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ a Forrás Alapítvánnyal közösen egy félnapos családi programot rendezett a Felsővárosban, a Nemzedékek terén.
A Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve sátrában egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsokat adtak, mérték a cukorbetegség kockázatát, ki lehetett tölteni a dohányzásról való leszokást támogató kérdőívet. A gyerekeknek akadálypályát, játékokat is hoztak.
Közben egy másik helyszínen éppen a tájfutást próbálták ki a gyerekek. A Forráspont Lakosság Szolgáltató Irodának köszönhetően rendszeresen vannak kisebb programok a városrészben, havonta pedig egy-egy nagyobb rendezvényt is tartanak. A színpadi produkciókat úgy állították össze, hogy minden korosztály élvezhesse, a különféle mozgásformákat pedig ki is próbálhatták. A Fit Day-hez környezetvédelmi roadshow is kapcsolódott.