Négy nap foci Egerben: XXI. Aventics Kupa

Nyolcvankét csapat részvételével rendezik az idei, XXI. nemzetközi utánpótlás labdarúgó tornát. A mérkőzéseknek idén is az egri Felsővárosi Sporttelep füves és műfüves pályái adnak otthont. A vasárnapi döntők és helyosztók most is délelőtt fél kilenckor kezdődnek.

A helyszín most is a Felsővárosi Sporttelep, de a Malomárok utca felújítása miatt a csapatok és szülők autóbuszait és autóit ezúttal a sporttelepen belül nyitott ideiglenes parkolóban helyezték el. Idén 82 csapat nevezett a sorrendben 21. Aventics Kupa Nemzetközi Utánpótlás Labdarúgó Tornára. Az Egri Focisuli szervezte eseményre hat korcsoportban, a 2001-es születésűektől a 2006-ig várták a jelentkezéseket.
A gyöngyösiek mellett Heves megyét még Felsőtárkány és természetesen az egri csapatok képviselik. Az Egri Sportcentrum SE mellett a rendező Egri Focisuli és a Plútó SE Eger van jelen összesen 10 csapattal. A csütörtöktől vasárnapig tartó tornán Szlovákiából és Romániából is érkeztek együttesek. A legnépesebb korosztály a 2003-as születésűeké, ahol 21 csapat nevezett. A másik véglet a 2002-esek, ahol összesen öten vannak.
A hat korosztály bronzmeccsei és a döntők vasárnap 8:30-tól kezdődnek. Eredményhirdetés várhatóan negyed egykor lesz.