Az autót is készítsük fel a vakációra!

Kellemetlenségeket és akár komolyabb balesetet is megelőzhetünk, ha nyaralás előtt az autónkat is felkészítjük az útra. Érdemes ellenőrizni a műszaki állapotát, a légkondit és az útvonalat, de elegendő folyadék nélkül sem szabad hosszabb útra indulni. A rendőrség a nyári közlekedési veszélyekre figyelmeztet.

Tervezzék meg az útjukat az autóval nyaralni indulók! Felkészüléssel, higgadt közlekedéssel nem csak bosszúságoktól kímélhetjük meg magunkat, megelőzhetők balesetek is – hívja fel a figyelmet a rendőrség. Nyáron megnő a forgalom és autósok is könnyelműbbek, jellemző baleseti ok ilyenkor a gyorshajtás. A melegben türelmetlenebbek, figyelmetlenebbek lehetünk, ezért különösen fontos alaposan felkészülni a nagyobb utazásokra. Érdemes ellenőrizni az útvonalat és az esetleges lezárásokat, az autó műszaki állapotát, beleértve a klímaberendezés működését.

A vakációzókat arra is inti a rendőrség, hogy ne fürdőzzenek tiltott helyen, kerüljék strandolás közben az alkoholfogyasztást és felhevült testtel ne ugorjanak vízbe. Nyáron több a biciklis, az utcákon sok a gyerek, a turisták pedig tapasztalatlanok lehetnek a helyi közlekedésben, így a rendőrség kéri, hogy az autósok legyenek a szokottnál is óvatosabbak.