Játékos elfoglaltságok

Kirándulások, kiállítások, kézműves műhelyek. Többek között ezekkel a programokkal várták a nyári táborokba érkező gyerekeket. A Tűzoltómúzeum, a Dobó István Vármúzeum és a Védőnői Szolgálat is szervezett napközis foglalkozásokat. A legközelebbi tábor június 30-án indul.

A Tűzoltómúzeumban hagyománnyá vált, hogy táborokat szerveznek a 7-12 éves korosztály számára. Az egyhetes foglalkozások alatt megismerkedhettek a laktanya működésével, a felszerelésekkel, illetve bepillanthattak a Katasztrófavédelem mobillaborjába is. A kirándulásokon, vetélkedőkön és kézműves foglalkozásokon kívül játszóházzal várták a jelentkezőket. Idén a második turnust július 7-étől indítják.
A Vármúzeum alkotótáborba várta a 7 év fölötti fiatalokat. Többek között a bábkészítést és tűzzomácfestést is kipróbálhatták. A Mese-Vár programjain, népmeséket dolgoztak fel különböző grafikai technikákkal, majd az akvarell- és tusképekből papírszínházat állítottak össze. A gyerekek Zórád Ernő képregény-kiállításából is meríthettek ötleteket, az elkészült művekből pedig animációk is születtek. A gyerekek alkotómunkáját gimnazista önkéntesek is segítették. A várban legközelebb június 30-án indítanak hasonló foglalkozást Végvári élet címmel.
Július 7-től, 14-től és augusztus 11-től a Védőnői Szolgálat alapítványa is napközis táborokat indít. A gyerekek az Érsekkertbe, a Szépasszonyvölgybe, Felsőtárkányba és Szilvásváradra is ellátogathatnak. A kézművességben, játékokban és túrákban gazdag programokra elsőstől negyedik, ötödik osztályos gyerekeket várnak.