Habis László a Fidesz polgármesterjelöltje

Habis László jelenlegi polgármester a Fidesz egri csoportjának polgármesterjelöltje – ezt jelentette be Nyitrai Zsolt a Fidesz Heves megyei elnöke azon a sajtótájékoztatón, ahol a helyhatósági választáson induló jelölteket mutatták be. Hét szervezet hozott létre széleskörű választási szövetséget – emelte ki. Habis László azt mondta: szükség van az elmúlt években a kormány támogatásával megkezdett munka folytatására.

2014. a választások éve. Várhatóan októberben arról döntünk: immár öt esztendőn keresztül kik képviselik az érdekeinket helyben – mondta Nyitrai Zsolt a Fidesz Heves megyei elnöke. Beszámolt arról: széles körű választási szövetséget alakítottak. Hét szervezet állít közös jelölteket: a KDNP, az Egri Végvár Polgári Körök Fóruma, a Fidelitas, az Egri Lokálpatrióta Egylet, a Lungo Drom, a Nemzeti Fórum és a Fidesz. Nyitrai Zsolt szerint az, hogy ilyen korán sikerült jelölteket állítaniuk, azt mutatja: Egerben erős jobboldali, nemzeti-konzervatív szövetség jött létre.
Nyitrai kiemelte: három dolog miatt döntöttek úgy, hogy Habis László lesz a polgármesterjelöltjük: szakértőként rendben tartotta a város gazdálkodását, komoly fejlesztések kezdődtek, eredményes összekötő kapocs lehet Eger és a kormányzat között.
Habis László megtiszteltetésnek tartja, hogy a Fidesz támogatta a jelölését. Úgy fogalmazott: ahogy országosan másodszor is stabil többséget szerzett a Fidesz, hite szerint Egerben is szükség van a kormány támogatásával megkezdett munka folytatására.
Bemutatták a képviselőjelölteket is. Nyitrai Zsolt elmondta: az átlagéletkor 46 év, a jelöltek negyede nő, 85 százalékuk felsőfokú végzettségű. A 12 egyéni képviselőjelölt: Misz József, Szucsik György, Bátori István, Flaskay István, Kovács Cs. Tamás, Csákvári Antal, Orosz Lászlóné, Gál Tibor, Martonné Adler Ildikó, Lombeczki Gábor, Gál Judit és Rázsi Botond.