Forró helyzet

A nyárral együtt elkezdődött a légkondiszezon is. A forróság beköszöntével rohamosan nő a klímabeszerelések száma is. Az enyhülést nyújtó berendezéseknek azonban számos veszélye is van, fontos a rendszeres tisztítás és felügyelet.

Forrósággal köszöntött be a nyár. Mindenki másképp hűti magát, a légkondik iránt azonban érezhetően nőtt a kereslet. A szakemberek szerint a nyár első napjaiban akár meg is háromszorozódhat a klímák iránti igény, sokan az utolsó pillanatra hagyják a beszerelést.
A beszerelés után viszont nincs még minden megoldva. A szakember felhívja a figyelmet a rendszeres karbantartásra. Évente kétszer, tavasszal és ősszel érdemes nagyobb karbantartást végezni, de például a szűrőt magunk is ki tudjuk mosni, ezt havonta ajánlott.
Elsősorban a kilenc-tízemeletes panelépületekben reked meg a meleg levegő. Ezekben a lakásokban sokszor a lehúzott redőny és a megfelelő szigetelés sem jelent megoldást a nyomasztó melegre. Ebben a lakásban épp ott jártunkkor lett kész a klíma.
Sokan megfeledkeznek autójuk klímaberendezéséről. Ezeket ugyanúgy kell tisztítani, ajánlott szakemberre bízni a szervizt.