Pótolják a kidőlt fákat

Összesen 16 fát döntött ki a májusi vihar Egerben, a helyükre ősszel kerülhetnek új csemeték. Parkosítanak majd a megújuló közterületeken is, például a Gárdonyi téren és a Dobó téren.

Összesen 16 közterületi fa esett áldozatául a május 15-i viharnak Egerben, ősszel ültetnek majd új csemetéket- hangzott el sajtótájékoztatón. Habis László polgármester azt mondta, a legemlékezetesebb a Kossuth Lajos utcai ostorfa kidőlése volt. A Városgondozás Eger Kft. négy fordulóval szállította el a 20 tonnás monstrumot, aminek a helyére ősszel egy előnevelt, hasonló fajtájú csemete, nyugati ostorfa kerül majd.

Ősszel pótolják a további kidőlt fákat is, lehetőség szerint az eredeti helyen. Ha erre nincs mód, a meglévő közművek, építmények és a környezet figyelembevételével, az eredeti hely közelében ültetnek facsemetéket.

Parkosítanak majd a belvárosi rehabilitáció keretében is, például a Dobó téren, vagy a Gárdonyi téren, a Centrum mögött. Eger közterületein 26 ezer fa található, vagyis minden egri háztartásra jut egy legalább egy fa.