Nőttek az adóbevételek

Nőttek az adóbevételek az idei év első öt hónapjában. A Heves megyei vállalkozók több mint 79 milliárd forintnyi adót fizettek be ebben az időszakban. A NAV tájékoztatása szerint Heves megyében 114 ezer adóbevallást nyújtottak be az adózók, egyre népszerűbb volt az elektronikus ügyintézés.

Növekedést mutat, több mint 79 milliárd forint a Heves megyei vállalkozók által befizetett adók összege az idei év első öt hónapját vizsgálva. Ez régiós szinten is jelentős, a megye adózói köre 44 százalékkal járul hozzá az Észak-Magyarországi régió teljesítéséhez a legfrissebb adatok szerint.
Elhangzott: jó hír még, hogy mind a külföldi, mind a belföldi értékesítés nőtt a vizsgált időszakban. Lukács György elmondta azt is, hogy a jogkövető magatartás betartásához hozzájárul a NAV saját monitorozása is. Az online pénztárgépek például – melyekből megyénkben már 3500 darab működik – folyamatosan továbbítják az adatokat. Az adóbevallásokról is tájékoztatott a NAV: a jelen információk szerint Heves megyében összesen 114 ezer bevallást nyújtottak be az adózók, egyre többen választották az elektronikus úton történő bevallást.
Heves megyében 9100 egyéni vállalkozó működik, az ő bevételeik 33 százalékkal nőttek. Ennek ellenére elhangzott: ebben az arányban még kevésbé mutatkozik meg a válságból való kilábalás, még elmarad az országos összegektől.