Tehetség, tudás – a legjobbakat díjazták

A tanulmányi versenyek győzteseit, megyei és országos helyezettjeit hívta meg a Heves Megyei Pedagógiai Intézet hagyományos év végi fogadására. 1993 óta tünteti ki elismerő oklevéllel a versenyeken jól szereplő diákokat és a felkészítőket az intézet. A középiskolákat is díjazták két kategóriában. A legjobb gimnázium a Szilágyi lett, a másik kategória győztese pedig a Neumann.

Hetvenöt diák és a felkészítők, összesen 160-an kaptak meghívást az év végi fogadásra. Schmidt Istvánné, a Heves Megyei Pedagógiai Intézet igazgatója megköszönte a felkészítőknek, hogy ebben a sok munkával teli tanévben is szakítottak időt a versenyekre.
A megyei önkormányzat évről évre segíti ezt a programot, támogatja a tanulmányi versenyek győzteseinek elismerését. Szabó Róbert elnök úgy fogalmazott: azért teszik ezt, mert tudják, hogy a tehetség és a tudás ugyanolyan érték a megyében, mint más erőforrások.
A középiskolákat is díjazták két kategóriában. A gimnáziumok között a legjobb a Szilágyi lett, a másik kategória győztese pedig a Neumann. Ez utóbbi iskola 23 diákja végzett országos versenyen az első tízben.