Könyvtár a szabadban

Idén nyáron is várja szabadtéri szolgáltatásaival a könyv iránt érdeklődőket a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár. Az egri Termálfürdő területén a “Strandkönyvtár”-ban augusztus végéig, az Érsekkertben a játszótéren július végéig lapozgathatják kedvenc kiadványaikat az olvasók.

Ne csak csobbanjon, olvasson! Ezzel a jelszóval nyitotta meg idén is strandkönyvtárát a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár.

A tavaly indított ingyenes szolgáltatást minden fürdőző igénybe veheti és kedvenc könyveit nemcsak a helyszínen lapozgathatja, két hétre ki is kölcsönözheti.

Novák Botond Budapestről érkezett szüleivel, az egyik polcon fel is fedezte kedvenc mesekönyvét.

A könyvtár munkatársai szerint a strandkönyvtár egyre népszerűbb a nyaralók körében, ezért idén is meghosszabbították a nyitva tartást. 

A könyvtárosok szerint a sci-fi, a romantikus és a kalandregények, illetve a praktikus szabadidős-hobbi könyvek a legkelendőbbek, de népszerűek főleg a turisták számára a friss folyóiratok és az ingyenes internet.

A piros napernyő alatt is újra várja a gyermekes családokat a gyermekkönyvtár az Érsekkertben.
Ha az időjárás engedi, július végéig a játszótéren hetente két alkalommal hétfőn és csütörtökön 10 és 12 óra között a gyermekek lapozók, mondókás és mesekönyvek között válogathatnak.

Az érsekkerti játszótérre július végéig, a strandkönyvtárba augusztus végéig várják az olvasókat.