Az ifjúságiak is bajnokok

A hétvégén befejeződtek az országos utánpótlás vízilabda bajnokságok küzdelmei is. Egri részről a sort a ZF-Eger lány serdülő csapata zárta, akik a Százhalombatta legyőzésével a negyedik helyet szerezték meg. A legjobb eredményt, bajnoki címet, a fiú ifjúsági csapat érte el.

A különböző korosztályos országos bajnokságok közül legutoljára a serdülő lányoknál avattak bajnokot. Ebben a korosztályban az Újpest lett a legjobb. Az egriek a negyedik helyért voltak nagy harcban a fővárosi Polo SC-vel. A hétvégi utolsó fordulóban a hatodik Százhalombattát fogadták a Bárány uszodában. Tizennyolc percig kellett várni, mire először bevették a hazaiak kapuját a battaiak. Előtte azonban már 8 gólig jutottak Miklós Rékáék. A győzelem – és így a negyedik hely – egy percig sem forgott veszélyben. 13-5-re győzött az Eger, Rüll Csaba együttese. Az előző héten Magyarország jó tanulója – jó sportolója kitüntetést kapott Urvári Lili négy gólt dobott. Ő az egri serdülő, ifjúsági és felnőtt csapat mellett az OB I/B-s Debrecenben is játszott.
Lili jövőre – ha minden igaz – már a Szentest erősíti. Miklós Réka Ceglédről került Egerbe. A serdülő csapat mellett ő is játszott az ifiben és a felnőtteknél.
A csapat legeredményesebb játékosa, a korosztályos válogatott, a serdülőknél 69 gólt dobó Vályi Vanda volt. Úszásban és atlétikában is kiváló eredményeket ért el. Őt most Dunaújvárosba hívják.
Az országos bajnokságban szereplő egri csapatok közül a legjobb eredményt – még egy héttel korábban – Tóth Kálmán és Balázs Miklós együttese, a fiú ifjúsági csapat érte el. Zalánkiék a felsőházi rájátszásban csak egyszer kaptak ki, a többi mérkőzésüket mind megnyerték. Ezzel ebben a korosztályban a ZF-Eger lett a magyar bajnok.

A ZF-Eger országos bajnokságban szereplő utánpótlás csapatainak eredményei:

Fiúk:
– Ifjúsági: 1. hely
– Serdülő: 9. hely
– Gyermek: 5. hely

Lányok:
– Ifjúsági: 6. hely
– Serdülő: 4. hely
– Gyermek: 4. hely

A ZF-Eger Gyermek Vidékbajnokságokban szereplő csapatainak eredményei:
– I. korcsoport: 4. hely
– II. korcsoport: 3. hely és 4. hely
– III. korcsoport: 6. hely

Utánpótlás kupák egri eredményei:
2013. évi Halassy Olivér Vízilabda Gyermek Kupa 2001-es korosztály: 4. hely
2013. évi Halassy Olivér Vízilabda Gyermek Kupa 2002-es korosztály: 6. hely
2013. évi Komjádi Kupa: 2. hely
2014. évi Vízvári György Serdülő Kupa: 12. hely
2014. évi Lemhényi Dezső Ifjúsági Kupa: 5. hely