Amatőr vízilabda

A Vízilabdasportért Alapítvány tavaly szeptemberben hirdette meg először az Országos Amatőr Vízilabda Tornát. Akkor zömében egri csapatok, szám szerint összesen öt küzdött a végső helyezésekért. Idén három új helyszínnel bővül a tornák sora. A nyitórendezvényen, Egerben a Másnaposok veretlenül nyerték az első tornát.

A tavaly indult kezdeményezés kedvező fogadtatásra talált a vízilabda szurkolók és szimpatizánsok körében, hiszen itt ők is vízbe szállhatnak. Egyetlen kitétel volt: a csapatokban nem lehetett igazolt játékos. Baráti társaságok, céges csapatok neveztek az idei egri tornára.
A helyszín most is a strand volt, az egyik játékvezető pedig Varga II. Zsolt, a ZF-Eger bajnokcsapatának tagja. Újdonság, hogy idén már olyan sok csapat jelentkezett, hogy Egeren kívül még három helyszínen rendeznek Amatőr Vízilabda Tornát.
A második egri tornát az egri Másnaposok csapata nyerte veretlenül a tavaly is második Egyetemi Vízilabda Klub, a Vízirájder, a 2013-as győztes Bohém Borászat, az Aventics Waterpolo és a Sky FM-Shotokan előtt.