Tehervonat balesete – pótlóbuszok közlekednek

Vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat Füzesabony és Mezőkövesd között egy tehervonat kedd délutáni balesete miatt. A vasúttársaság szakemberei folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán, várhatóan csütörtökön járhatnak újra vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon.

Kisiklott, majd felborult egy tehervonat négy vagonja kedden, kora délután Füzesabonytól nem messze, a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon. A baleset lakott területen kívül történt, személyi sérülés nem volt. Négy vagon tért le a sínpályáról, kettő a töltés mellé borult, a szállított lignit kiömlött. A súlyos vagonok elmozdításához speciális darura volt szükség, ami az éjjeli órákban érkezett a helyszínre. Folyamatosan zajlanak a helyreállítási munkálatok, a sínpálya ugyanis 70 méter hosszan megrongálódott és sérül a felsővezeték-rendszer is. A MÁV pótlóbuszokat biztosít Füzesabony és Mezőkövesd között, valamint ideiglenes menetrendet vezettek be. A hőség és a buszokon való zsúfoltság próbára tette az utasok türelmét.
Az utasokat igyekeznek ásványvízzel ellátni a vasútállomásokon, amíg helyreállítják a megrongálódott pályaszakaszt.

A szakemberek éjjel is dolgoznak. Várhatóan csütörtök reggelre indulhat meg egy vágányon a vasúti forgalom, késésekre ekkor is számítani kell. A vizsgálatok szerint annyi már bizonyos, hogy nem emberi mulasztás okozta a tehervonat balesetét, feltehetően a vasúti kocsi hibásodott meg, ezért tértek le a vagonok a sínről.