Megyei kosárlabda: az EKF a bajnok

Az Eszterházy Károly Főiskola csapata nyerte az idei megyei kosárlabda bajnokságot, ami ettől a szezontól kezdve a megyei szövetség örökös tiszteletbeli elnökének, a 2010-ben 82 éves korában elhunyt sportvezetőnek, Galambos Jánosnak a nevét viseli. Galambos János özvegye és fia különdíjakat is felajánlott a legjobbaknak.

A fehér mezes EKF és a sárga mezes Vinczepap Édesség a fiatalság és a rutin csatája volt. A 2013-14-es megyei bajnokságot több év szünet után sikerült ismét megrendezni öt egri és egy hatvani csapat részvételével.
A két fordulós alapszakasz után a legjobb négy rájátszásával zárult a szezon. A bronzmeccsen a Kék Oroszlán Kosársuli felnőtt csapata győzött az Egri Városi Sportiskola fiataljai ellen. A döntőben pedig az Eszterházy Károly Főiskola együttese 100-57-re nyert a több volt NB I-es, NB I/B-s játékost felvonultató Vinczepap Édesség. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége anyagi támogatásával megrendezett megyei bajnokság döntőit Galambos János özvegye és fia is megtekintette.
Galambos János nagyon sokat tett a megyei és az országos kosárlabdáért. Nem egy komoly NB I-es játékos került ki a kezei közül.
A győztes csapatnak özv. Galambos Jánosné, míg a legjobb mezőnyjátékosnak, az EKF-s Varga Imrének Galambos János fia adta át a kupát.