Sikeres évadot zárt a színház

ikeres évadot zárt a Gárdonyi Géza Színház: több mint 78 000 néző látogatott el az előadásokra. Az évadzáró ülésen átadták a közönségdíjakat is. A társulat által megszavazott Évad művésze elismerést Ozsgyáni Mihály kapta.

Lélekemelő évadot zártunk-fogalmazott Blaskó Balázs igazgató a Gárdonyi Géza Színház évadzáró ülésén. Hozzátette: míg tavaly 182 előadást játszott a társulat, idén ez a szám 284-re emelkedett. Az előadásokat több mint 78 000 néző látta. Blaskó Balázs kiemelte: a siker annak is köszönhető, hogy a műsorkínálatban a könnyedebb, zenés darabok fordulnak elő inkább, mert a közönségnek erre van igénye.
Hozzátette: a zenés darabokat jobb hangminőségben hallhatják ősztől a nézők, mert a nyár folyamán felújítják a hang-é sfénytechnikát. Topolánszkí Tamás, a GG Tánc Eger művészeti vezetője a tánctagozat munkáját értékelve úgy fogalmazott:úgy érzi, jó úton halad a társulat, olyan helyszínekre is kaptak meghívást, pl. a MÜPÁba, ahová korábban nem is remélték. Rázsi Botond kiemelte: sikerült a városnak összekovácsolódni a színházzal, az eredményesség ennek az összehangolt munkának is köszönhető. A záróülésen átadták a legnagyobb helyi napilap által megszavaztatott közönségdíjakat is. Legjobb táncos Emődi Attila, legjobb színművész Nagy András lett, a legjobb színésznőnek járó díjat a távozó Marjai virág, míg a legjobb rendezésért Blaskó Balázs munkáját ismerték el. A társulat által megszavazott Évad művésze díjat Ozsgyáni Miháy, műszaki dolgozója Kobolák Balázs lett. A színház társulatából távozik Marjai Virág, Ozsgyáni Mihály, Nagy Karina, a tánocsok közül Homolya Patrícia és gyöngy László. Az új évadban operett, táncjáték, musical is szerepel majd, műsoron lesz többek között a Rómeó és júlia és a Légy jó mindhalálig.