Egri Főegyházmegyei tanévzáró

Közel 1600-an vettek részt az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények tanévzáróján a bazilikában. Az ünnepségen ötven diákot jutalmaztak.

Érseki szentmisével kezdődött el az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények tanévzárója. Ternyák Csaba érsek úgy fogalmazott: a katolikus iskolák fontosnak tartják, hogy megtanítsák a gyerekeket imádkozni, hogy kapcsolatba kerüljenek Istennel. Hozzátette: az imádság nem csak az Istennel való kapcsolatot mélyíti el, hanem abban is segít, hogy embertársaikkal kiegyensúlyozott legyen a kapcsolatuk.

A szentmise után Kakuk Ferenc káplán tartott előadást, aki a pedagógusok szerepéről beszélt. Úgy fogalmazott, elengedhetetlen, hogy a pedagógus lelkesedéssel, hivatástudattal álljon hozzá nevelő szerepéhez, és fontos az is, hogy szeretetet sugározzon és hiteles legyen.

Az előadás után az Egri Főegyházmegye területén működő 40 egyházmegyei fenntartású és 15 szerzetesi katolikus köznevelési intézmény kiválóan teljesítő ötven diákját tüntették ki, majd a ceremónia érseki áldással és himnuszokkal zárult.