Találkoztak Picassóval is

A Kepes Intézet, a hajdani Ifjúsági Ház volt az Egri séták e heti célja. A látogatók nemcsak az épülettel ismerkedtek meg, hanem két kiállítással is. Az egyik Kepes György művészetét mutatja be, a másik, amit megnéztek, a Találkozás Picassóval című időszaki kiállítás volt.

Két éve már volt sétacél a Kepes Intézet. Akkor az építészmérnök vezetésével azt nézték meg, hogyan alakult át az egykori Ifjúsági Ház – emlékeztetett dr. Renn Oszkár, az Egri séták egrieknek szervezője. Most a tartalommal, a kiállításokkal foglalkoztak. Az Alapítvány a Komplex Kultúrakutatásért 1994-ben jött létre, a Kepes Intézetet nagyjából félmilliárd forintnyi uniós forrásból alakították ki, felújították az épületet is. 2012-ben nyílt meg. Az intézet Kepes György művészetére épülve a kortárs művészek kiállítóhelye – mondta Gálné Rózsahegyi Irén. Kutatják és feldolgozzák Kepes György hagyatékát.
Most két kiállítást nézhettek meg az egriek. A Kepes-kiállítást és az Egy nap Picassóval című tárlatot. Háromhavonta más időszaki kiállítással jelentkezik az intézet. Most a főiskola végzőseinek munkái láthatók, Fodor Gyula fotográfus alkotásai, valamint az Igazmondók kiállítás, ennek helyére hamarosan kínai művészek installációi kerülnek. Jövő kedden a keribe vezet a séta, az iskolával, a szakképzéssel ismerkedhetnek meg közelebbről az egriek.