Ökölvívás: kilenc érem az EVSI-nek

A legjobb hazai ifjúsági és junior ökölvívókat felvonultató Bornemissza Gergely Ökölvívó emlékversenyen és a 2. Dobó Katica emlékversenyen 49 klub több mint 200 versenyzője lépett szorítóba. Az Egri Városi Sportiskola 12 sportolóval képviseltette magát. Jól szerepeltek az egriek, hiszen összesen kilenc érmet nyertek.

Erdei „Madár” Zsolt is itt volt a csütörtöktől szombatig tartó küzdelmeken, de őt nem láthattuk a ringben, annál inkább a tanítványait.
Az egrieknél, a nőknél 51 kg-ban Balogh Anna lett első. 54 kg-ban a házi döntőt Smiri Klaudia nyerte Zay Annával szemben.
Az Elit női 60 kg-os döntőben a vecsési Bogárdi Mónika és az egri Fülep Emese mérkőzött egymással. Végül Fülep kezét emelte magasba a vezetőbíró.
A harmadik egri érdekeltségű döntőben a 60 kg-osok között a korosztályos válogatott Könnyű Richárd kemény ellenfelet kapott az ukrán származású, de a győrieknél versenyző Jevgenyij Kesilicsko személyében. Egyhangú pontozással most is Könnyű nyert.
A négy aranyon kívül Fehér Márió és a már említett Zay Anna révén két ezüst, valamint a junioroknál Balogh Elemér, Nagy Ferenc és Szakálos Alex egy-egy bronzérmet szerzett az egrieknek.
Eger mint ökölvívó régióközpont a napokban egy új, mobil ringgel is gazdagodott, amit ezen a versenyen fel is állítottak a csarnokban.
Az ifiknél a legjobb versenyző különdíját Könnyű Richárd kapta. A 2. Dobó Katica emlékversenyen az Egri Városi Sportiskola nyerte a pontversenyt, míg a Bornemissza legeredményesebb klubja a Madárfészek Akadémia lett.