Megölte saját kisfiát

Életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a Heves Megyei Főügyészség egy egri férfira, aki tavaly december elején rendőri intézkedés közben megölte saját, hatéves kisfiát Füzesabonyban. A férfi rendszeresen fogyasztott kábító hatású szereket, ezen a napon is úgynevezett kristályt adott be vénásan önmagának. Az ügyészség emberölés és kitartottság miatt emelt vádat ellene.

A tragédia 2013. decemberében történt a füzesabonyi vasútállomásnál. A vádiratban az olvasható: a rendszeresen kábító hatású szereket fogyasztó vádlott ezen a napon kora délután pszichoaktív anyagot adott be magának. A szertől üldöztetési téveszméi támadtak, azt képzelte, hogy el akarják venni tőle a fiát, meg akarják támadni. A füzesabonyi rendőrkapitánysághoz vitette magát, ott megpróbálták igazoltatni, ekkor elővett egy 15 centis pengéjű kést, és azt mondta: magát és kisfiát is megöli, ha nem hagyják elmenni. Elengedték. Egy rendőr és egy polgárőr követte. A vasútállomás előtt nagy erővel hasba szúrta a gyerekét. A gyerek a helyszínen meghalt. Az apa magát is többször megszúrta, életveszélyes sérüléseket szerzett.
A vádlott egyébként 8 éve élt élettársi kapcsolatban közös gyermekük anyjával, a nő az utóbbi időben Svájcban dolgozott prostituáltként, a külföldön megkeresett pénzt rendszeresen hazautalta, a vádlottat így kitartotta. A 43 éves férfi büntetett előéletű, a bűnlajstromán szerepel magánokirat-hamisítás, lopás, kábítószerrel visszaélés, garázdaság, zaklatás. Az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben a Heves Megyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés és kitartottság bűntette miatt emelt vádat. A főügyészség a vádlottra életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.