Rendhagyó mobil alkalmazás

Elkészült a Mesélő Műemlékek mobiltelefonos alkalmazás. Az Egerről szóló applikációt ingyen, kölcsön táblagépekkel lehetett először kipróbálni. A séta egyelőre 15 helyszínen vezet végig, de tervezik a program bővítését.

Kölcsön táblagépekkel, ingyenes túra keretében lehetett ismerkedni az egri műemlékeket bemutató mobiltelefonos applikációval. A Mesélő Műemlékek 15 helyszínre kalauzolja a résztvevőt, akit személyes élményekről szóló hangfelvételek, régi fotók, videók segítenek az élményszerzésben. Az alkalmazás egy közép-európai műemlékvédelmi együttműködés, a HerMan projekt keretében valósult meg.

Rázsi Botond alpolgármester szerint az alkalmazás egy új színfoltja Eger arculatának.
Az ingyen elérhető applikáció egyik célja az egriek érdeklődésének felkeltése volt a helyi műemlékek iránt, de szinte biztosan népszerű lesz a turisták körében is.

A túrán részt vettek a nemzetközi HerMan projektben részt vevő szakemberek is, a Forster Központ munkatársai például Budapestről érkeztek. Králl Attila projektvezető szerint a Mesélő Műemlékek egyaránt izgalmas lesz az egriek és az ide látogatók számára, mert egyedi, filmszerű élményt nyújt.

Badacsonyiné Bohus Gabriella idegenvezető helyenként monotonnak érezte a hallott szöveget, de úgy véli, ezeket korrigálni fogja a fejlesztő. Biztos benne, hogy a fiatalok nagy örömmel használják majd az alkalmazást.

Bárdos Zita, a Forster Központ munkatársa szerint izgalmas, hogy a séta helyszíneit meg kell keresni és ehhez utasításokat is ad az applikáció. A másfél órás túratávot -amit bármikor meg lehet szakítani- épp megfelelőnek érezte.

Jelenleg 15 helyszínre kalauzol az alkalmazás, de a fejlesztők bővítik majd a túrapontok számát és javítják az esetleges hibákat. A tesztüzemmód ideje alatt várják a közönség véleményét, javaslatait.
Az applikáció az eger.pocketguideapp.com linkről tölthető le.