Trükkös lopás – három gyanúsítottat fogtak el

Több rendbeli, úgynevezett trükkös lopással gyanúsítható az a három férfi, akiket tegnap hajnalban fogott el a rendőrség Kazincbarcikán és Sajóbábonyban. A két 17 éves fiú és a 36 éves férfi főként idősekhez ment be azzal az ürüggyel, hogy krumplit, esetleg tűzifát árulnak, vagy nagy címletű pénzt szeretnének felváltani.

Három embert fogtak el tegnap hajnalban a Füzesabonyi Rendőrkapitányság és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói. A három férfi azzal gyanúsítható, hogy 2013 óta az ország több településén idős emberek megtakarított pénzét tulajdonította el úgynevezett trükkös lopás módszerével.
A két 17 éves fiút és a 36 éves férfit Sajóbábonyban és Kazincbarcikán fogták el. Az egyik gyanúsított lakásában tartott házkutatáskor a nyomozók nagy mennyiségű készpénzt találtak az erre a célra kialakított rejtett üregben. Bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult – őrizetbe vételük mellett – eljárás, továbbá a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezte előzetes letartóztatásuk elrendelését.