Teherautók az Érsek utcában

Üzlettulajdonosok aggódnak a gyalogosok biztonságáért az Érsek utcában. A szűk egyirányú utcát egy ideje teherautók is használják, így közelítik meg a belvárosi építkezéseket. A Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodájának tájékoztatása szerint a helyzetet kényszerűség szülte és remélhetőleg nem tart sokáig.

Teherautók közlekedése borzolja a kedélyeket a belvárosban. A méretes járművek a Dobó-tér környéki építkezéseket egy ideje a szűk, egyirányú Érsek és Jókai utcákon keresztül közelítik meg. Érsek utcai üzlettulajdonosok fordultak szerkesztőségünkhöz panaszukkal, ami szerint a teherautók tönkreteszik a korábban felújított útburkolatot, nagy zajjal és felvert porral zavarják a boltok működését, de legfőképpen veszélyt jelentenek a gyalogos közlekedésre.

Ottjártunkkor sem maradtak el a méretes járművek, egy teherautó a szűk hely miatt kénytelen volt rostokolni, míg interjút készítettünk egy panaszos üzlettulajdonossal.

A teherautó sofőrje azt mondta, sárga villogóval az egyirányú utcában is közlekedhetnek, de egyébként sem tudnák más útvonalon megközelíteni a Dobó-téri építkezést. Tuza Róbert, a Városüzemeltetési Iroda vezetője azt mondja, egy rendkívüli helyzet miatt kénytelenek erre járni a teherkocsik. A Bajcsy-Zsilinszky utcában műszaki problémák hátráltatják a szennyvíz-rekonstrukciót, így az eredeti elképzeléssel ellentétben ott nem lehet most közlekedni.

Az irodavezető azt mondja, csak végszükség esetén járnak az Érsek utcában a teherautók és remélik, rövidesen megoldódik ez a kényszerhelyzet.