Kiosztva a „sportkeret”

Fiatal tehetségek részesültek a sportolók és egyesületek támogatására szánt pénzkeret maradványából. A városi közgyűlés legutóbbi ülésén döntött a támogatási keret megmaradt másfél millió forintos összegének felosztásáról.

Összesen 160 millió forinttal támogatja idén a város a kiemelkedően teljesítő sportolókat, sportegyesületeket.

A közgyűlés még februárban döntés hozott az Egri Vízilabda Klub 66 milliós támogatásáról, az Eszterházy SZSE férfi kézilabda csapata 9 milliót, míg az EKF-Eger-HÉSZ SE férfi kosárlabda csapata 2 millió forintot kapott. Közel 27 millió forintot -márciusi közgyűlési döntés alapján- 45 sportegyesület között osztottak fel.

A fennmaradó másfél millió forintra pályázni lehetett. A kérelmeket az Emberi Erőforrás Bizottság bírálta, a végeleges döntést pedig a városi közgyűlés a májusi ülésén hozta meg. Támogatást kap többek között Gledura Benjamin sakkozó, Török Zsolt birkózó, Könnyű Richárd ökölvívó és Rudinszky Ádám dzsúdós.

Az önkormányzat civilek számára is írt ki pályázatot Előny 2014 címmel, amivel 18, fiatalkorúakkal foglalkozó szervezetet és intézményt támogattak egyenként 50-60 ezer forinttal.