„Játssz velünk az egészségért!”

„Játssz velünk az egészségért” szlogennel indított programsorozatot a Lajosvárosban a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve. Négy héten át, szerdánként várják ingyenes rendezvénnyel a családokat. Elsőként a dohányzás káros hatásaira figyelmeztették a résztvevőket.

Játékos feladatokkal hívták fel a figyelmet a dohányzás veszélyeire a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve rendezvénysorozatának első állomásán.

Négy héten át, szerdánként várják programokkal a Lajosváros lakosságát a Kölcsey téren. Az első téma a dohányzás volt: az akadálypálya feladatai, az óriás kirakó és a színezők is a káros szenvedély hatásaira figyelmeztettek. A gyerekek kedvence az érintőképernyős terminál volt, ahol többféle játékot is kipróbálhattak. A felnőttek egészségügyi méréseken vehettek részt. Dr. Papp Zoltán tisztiorvos azt mondja, az egészségfejlesztési programokkal az egész családot kell megszólítani.

A következő egészségfejlesztési program témája a személyi higiénia lesz, június 4-én délután ismét a lajosvárosi Kölcsey téren várják az érdeklődőket. A programok ingyenesek.