Felújítják a Foglár utcai lépcsősort

Még idén megújulhat a Foglár utcai lépcsősor. Az egri közgyűlés legutóbbi ülésén elfogadta a szükséges Közterület Alakítási Tervet. Hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárást, majd elkezdődhet a 36 millió forintos beruházás kivitelezése.

Hamarosan felújítják a Foglár utcai lépcsősort. A városi közgyűlés májusi ülésén elfogadta a következő jogi lépés, a közbeszerzési eljárás indításához szükséges Közterület Alakítási Tervet.

A felújításról már korábban döntöttek a városatyák, mintegy 36 millió forint szerepel az idei költségvetésben erre a célra. A beruházás a Domus lépcsősor felújításának folytatása, Habis László polgármester azt mondta, szeretnék, ha a Foglár utcai lépcső is hasonlóan igényes kivitelezésben valósulna meg. A régi, töredezett lépcsőt elbontják, az új burkolat gránitból lesz és új kandelábereket, korlátot, babakocsi rámpát alakítanak ki. A közgyűlésben több képviselő is nehezményezte, hogy a lépcsőn nem alakítanak ki mozgássérültek számára is használható rámpát. Habis László polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a lépcső túlságosan meredek, ezért nem oldható meg az akadálymenetesítés.