Kerékpárút – terepbejárás

Tíz kilométerrel bővülhet Eger kerékpárút-hálózata. Az 500 millió forintos nyertes pályázatról már megszületett a döntés, a beruházás akár már ősszel elindulhat. A kivitelezés kezdete előtt végigjártuk az észak-déli gerinchálózat majdani nyomvonalát, természetesen kerékpárral. Erről később egy hosszabb beszámolót is láthatnak majd.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a város 500 millió forintot nyert pályázaton a helyi kerékpárút-hálózat fejlesztésére. Az észak-déli gerinchálózat kialakítása a már meglévő épített és kijelölt útszakaszokat fűzné egybe az újonnan kiépített részekkel együtt. A tervezett útvonalakat – amennyire lehetett – mi is végigjártuk Rázsi Botond alpolgármesterrel, természetesen egy-egy kerékpárral.
Északról nem csak a felsőtárkányi kerékpárútnak lesz folytatása a városon belül, hanem a felnémeti részeken is lesz kijelölt kerékpárút, amelyek aztán a Nagylaposon kapcsolódnak össze. Itt még egy új kis hidat is építenek majd. Innentől már több helyen is kiépített – vagy kijelölt – kerékpárúton lehet közlekedni. Ezek korábban elkészültek. Többször is láttunk hiányosságokat, például a Rákóczi úti aluljárónál. Ezeket is ki kell majd javítani. Túránk során Felsőtárkánytól egészen a K2-es útig végigjártuk a majdani kerékpárút nyomvonalát. Az új szakasz összesen 10 kilométert fog kitenni, ebből mintegy három kilométer kijelöléssel fog megvalósulni, a többit meg kell építeni. Erről a terepbejárásról egy hosszabb film is készül, amit hamarosan bemutatunk.