Hatékonyabb közlekedés

Modernebb tömegközlekedés, hatékonyabb parkolási rendszer, kevésbé zsúfolt belváros – többek között ezeket építené be a készülő egri Közlekedésfejlesztési Koncepcióba az Életminőségért Alapítvány. Nemrégiben egy kiadványt jelentettek meg a témában jártas szakemberek segítségével, amely a képviselő-testület segítségére lehet a jövőben.

A készülő egri Közlekedésfejlesztési Koncepcióhoz nyújt segítséget az Életminőségért Alapítvány nemrég megjelent kiadványa. Ennek tartalmáról tartottak fórumot érintett szakemberek, önkormányzati dolgozók és érdeklődők részvételével. A kiadványt különböző területen jártas, elismert szakemberek állították össze, egy éve kezdték a munkát.
Az elnök hangsúlyozta: ésszerű, egymásra épülő közlekedésfejlesztési megoldások kellenek Egerben. A tanulmány nem véletlenül kelt hiányérzetet, számos megoldandó probléma van ugyanis. A megnövekedett autóforgalom miatt zsúfolt a belváros és a buszpályaudvar környéke, e mellett hiányzik az autópálya-kapcsolat a megyeszékhelynek. Cél, hogy csökkenjen a városban a környezetre káros anyagok kibocsájtása. Ehhez az kell az elnök szerint, hogy fejlődjön a kerékpáros-hálózat, a tömegközlekedés és a parkolási rendszer is stabilan működjön. Elhangzott: van közeli és távlati cél is a megfogalmazottak között, ehhez már az októberben megválasztott képviselő-testület segítsége szükséges.