Skodák szerelmesei

Négy ország Skoda tulajdonosai találkoztak Egerben. A XI. alkalommal megrendezett eseményen volt autótúra, városnézés és egy kiállítás is. Az Eszterházy téren megtekinthették a legfontosabb Skoda típusokat is az érdeklődők a coupétól a rapidon át az 1000MB-ig.

Felvonulással kezdődött a három napos esemény zárónapja Egerben. Idén három külföldi országból, Csehországból, Szlovákiából és Romániából is csatlakoztak a XI. Egri Skoda Coupé, Farhűtős és régi Skoda találkozóhoz, hogy autóstúrán, városnézésen és kiállításon vegyenek részt.
Szinte minden ismert típus felvonult Eger utcáin a coupétól a rapidon át az 1000MB-ig.
A végállomás az Eszterházy tér volt, ahol több, mint ötven autó sorakozott fel.
A főszereplő az 50. születésnapját ünneplő Skoda 1000MB volt, amelyből a szervezők előző este hármat is elrejtettek Egerben, hogy ezzel is színesítsék a városnéző programot.
A kiállítás igazi különlegessége idén egy prototípus volt, amelyből csak három létezik a világon.

Juhász Nándor szervező, Skoda 110R coupe baráti kör
“Érkezett hozzánk egy olyan prototípus autó, egy 1970-es prototípus autó, ez egy orrmotoros skoda, amiből 15-öt gyártottak le, ebből most jelen pillanatban három létezik, egy prágában egy a múzeumban egy pedig most itt”

Juhász Nándor XI. éve rendezi meg a találkozót, amely az egri skoda coupé baráti kör rendezvényéből nőtte ki magát. Bár nemzetközivé vált az esemény, azt mondja, bensőséges, barátságos maradt a hangulat. A csapat bajtársiasságát, összetartását az is bizonyítja, hogy néhány éve közös erőből felújították egy tagtársuk összetört skodáját.
A kiállítást értékeléssel zárták, típusonként kiosztották a legszebb autóknak járó trófeákat.