Licit nélkül bérbe adhatók az üres üzlethelyiségek

Licit nélkül, közvetlenül adhatók bérbe az üresen álló, városi tulajdonban lévő üzlethelyiségek. Az egyszerűbb eljárást a közgyűlés az Önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodásáról szóló rendelet módosításával teszi lehetővé.

Az üresen álló üzlethelyiségek könnyebb hasznosítása miatt módosította az egri közgyűlés az Önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodásáról szóló rendeletet.

Eddig csak licites eljárással lehetett bérbe adni az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokat, a hosszú eljárás néhány esetben visszatartotta az érdeklődőket. A rendeletmódosítás lehetőséget ad arra, hogy a legalább hat hónapja üresen álló üzlethelyiségeket értékbecslés után, közvetlenül bérbe lehet adni. A helyiségeket folyamatosan hirdetni lehet, az érdeklődő pedig azonnal információt kaphat a bérleti díjról. Bár a szerződések feltételeit testületi döntés határozza majd meg, a bérbeadás könnyebb, egyszerűbb lesz.

Az önkormányzat pályázik a jelenleg állami kézben lévő Hibay Károly úti óvoda és a Kis Zsinagóga épületének megszerzésére is. Habis László hozzátette: ha a két épület városi kézbe kerül, lehetőség lesz a fejlesztésükre, korszerűsítésükre.