Felhőszakadás – az utcákon hömpölygött a víz

Nagy mennyiségű eső zúdult Egerre és környékére ma kora délután. Bokáig állt a víz a Szépasszonyvölgyben, több helyen szivattyúzni kellett. Egerszalók több utcájában elöntötte a házakat a víz. Beáztak a pincék, a dombokról lezúduló csapadék után pedig sár terítette be az udvarokat. A katasztrófavédőket nyolc helyre riasztották.

Hirtelen jött felhőszakadás áztatta kora délután Egert. A nagy mennyiségű, gyorsan lezúduló csapadékot nehezen nyelték el a csatornák a belvárosban, míg a Szépasszonyvölgyben szinte patakká változott az úton hömpölygő víz. Az arra közlekedő autósok óvatosan lavírozva tudtak átkelni.
A Szépasszonyvölgy alján lévő egyik épület tulajdonosa deszkákkal védte udvarát az ártól. Hatalmas mennyiségű eső zúdult Egerszalókra is. Ezen a nézői felvételen is látszik, hogy hömpölygött a víz és a sár az utcákon. A helyiek azt mondják: egy órán át zuhogott. Ez maradt utána. Hatalmas sár állt az udvarokban, a veteményes helyén kisebb tó maradt. Ennek a háznak a pincéjébe is befolyt a víz, a tűzoltók szivattyúzták ki a nagy részét. A hirtelen jött nagy mennyiségű csapadékot nem tudták elvezetni az árkok. A település határában már dolgozott a munkagép a víz elvezetésén. A polgármester is úgy gondolja megoldást kell találni a helyzetre. Azt mondja: felmérték a hibákat és mielőbb beavatkoznak, hogy jobb legyen a vízelvezetés.A heves esőt egy zivatarlánc okozta, aminek egyik gócpontja épp Eger és környéke fölött volt – mondja Rázsi András meteorológus. A szakember szerint a következő napokban is számíthatunk hasonló időjárásra. A felhőszakadás miatt nyolc helyszínre riasztották a tűzoltókat a megyében, az egri térségből érkezett a legtöbb bejelentés. A tűzoltók megdőlt fákat távolítottak el Egerben és Egerbaktán, Egerszalók mellett pedig Novajon és Egerszóláton kellett a rengeteg víz miatt beavatkozni.