Drogmentes Magyarországért Maraton

Heves megyét is érintette a Drogmentes Magyarországért Maraton. A szervezők 13. alkalommal rendezték meg az országos kampánysorozatot, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a drogok veszélyeire.

A statisztikák szerint Magyarországon minden harmadik tinédzser kipróbált már valamilyen drogot. A Drogmentes Magyarországért Maratont azért hívták életre művészek, sportolók tizenhárom éve, hogy sporteseményekkel egybekötött felvilágosító kampányokkal tájékoztassák a fiatalokat a drogok káros hatásairól, végzetes következményeiről.

Rimán Dóra szervező, Együtt Egy Drogmentes Magyarországért Mozgalom
“Mi adunk nekik egy alternatívát, hogy sportoljanak, ugye mi ezért is futva tesszük meg ezt a kétezer kilométeres kört, hogy inkább sportoljanak vagy a művészetben találjanak célokat maguknak. Tehát mindenképpen tűzzenek ki célokat, hogy boldogok legyenek, hogy legyen miért élni, mert akkor nem fognak a drogokhoz nyúlni”

A maraton egyik heves megyei szakaszán Varga Györgyi 23 kilométert futott Siroktól Egerig.

Varga Györgyi szervező, Együtt Egy Drogmentes Magyarországért Mozgalom
“A gyerekek jövőjéért futunk és előadásokat tartunk iskolákban, drogfelvilágosító előadásokat és ilyen kis füzetecskéket helyezünk ki boltokba, meg adunk gyerekek meg felnőttek kezébe hogy megismerkedjenek a drogok káros hatásaival”

A szervezők elmondták: tavaly 25 ezer embert értek el prevenciós üzeneteikkel, 17 ezer gyermeket avattak Drogmentes Kapitánnyá, akik esküt tettek, hogy nem fognak drogozni.