Helyi Érték díj a TV Egernek

Idén is Helyi Érték díjat nyert a TV Eger. A dokumentumfilm kategória harmadik helyezését hozták el Szombathelyről kollégáink, Harsányi Judit és Vozáry Róbert. Az országos elismerést a Bencsura Zoltán parasportolóról szóló Rajtunk múlik című film érdemelte ki.

Összesen négy kategóriában, majdnem ötven alkotás érkezett az idei Helyi Érték Díj pályázatra. A díjat a Helyi Televíziók Országos Egyesülete hozta létre, hogy a városi televíziók dolgozóit alkotásra, a helyben fontos értékek felkutatására, bemutatására ösztönözze. A szombathelyi díjátadó gálán Hende Csaba honvédelmi miniszter, a város országgyűlési képviselője a helyi tévések munkáját méltatta. Azt mondta, a helyi tévéknek mindig is fontos szerepük volt a közösség építésében, az értékek megőrzésében, mára pedig nagyon magas szakmai színvonalon végzik a munkájukat. Az idei televíziós pályázatra négy kategóriában nevezhettek az alkotók. Az országos szakmai zsűri díjazta a helyi tévék híradásait, a tematikus – és magazinműsorokat, valamint a dokumentumfilmeket. Ez utóbbi kategóriában harmadik díjat érdemelt ki filmjével a TV Eger munkatársa Vozáry Róbert és Harsányi Judit. A Bencsura Zoltán parasportolóról szóló Rajtunk múlik című dokumentumfilmet a zsűri alapos, magas színvonalú munkának értékelte.
A TV Eger már harmadjára hozhat el Helyi Érték díjat. Tavaly a tematikus magazin kategóriában érdemelte ki a Tükörképben című trend – és életmód magazin a második helyet, 2011-ben pedig ugyancsak harmadik helyezést ért el a Börtönmesék című alkotás.