Sorsfordulók – sorsfordítók

A Napóleon utáni Európa, egyetemes és magyar diplomácia, a kongresszusok időszaka. Többek között ezekkel a témákkal ismerkedhettek meg a könyvtárba látogatók A szent szövetségi Európa és Magyarország című előadáson.

A 19. század első felének diplomáciájáról tartott előadást dr. Pap József egyetemi docens a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban. A Sorsfordulók – sorsfordítók ismeretterjesztő sorozat másfél éve indult a könyvtár és az Eszterházy Károly Főiskola Történelemtudományi Intézetének szervezésében. Szerdán tizennegyedik alkalommal ismerkedhetett meg az európai sorsfordító eseményekkel a közönség. Tavaly főleg országunk jeles eseményeivel foglalkozott a történelmi sorozat, idén az egyetemes történelem felé fordultak az előadók.
A havonta ismétlődő előadásokon a történelemtudomány legújabb kutatási eredményeit is bemutatják. A sorozat következő részét június 11-én 17 órától tartják a Bródyban. Témája lesz Európa puskaporos hordója – a Balkán, valamint az első világháborúhoz vezető út.