Győzelem a rangadón: Egri ÁFÉSZ – Soltvadkert 10-8

A férfi asztalitenisz bajnokság az egri csapatoknak már befejeződött, a nőknél viszont még három forduló van hátra. A hétvégén az NB I Keleti-csoport rangadóján a listavezető Soltvadkert együttesét fogadta az Egri ÁFÉSZ.

Az őszi, soltvadkerti találkozón 9-9-es döntetlent értek el a csapatok. Azóta a vesztett pontokat illetően jobban szerepelt a Soltvadkert. Az egriek elleni döntetlenen kívül még egyszer játszottak 9-9-et, így az egri találkozó előtt ők vezették a Keleti-csoport mezőnyét.
Az Egri ÁFÉSZ három iksz mellett egyszer kikapott az Orosházától, így a vasárnapi összecsapás előtt a második helyen álltak, egy ponttal lemaradva a Soltvadkert mögött, mivel a Bács-Kiskun megyeiek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.
Az egriek a lehető legerősebb, vagyis Révészné Beniczky Magdolna, Szabó Györgyi, Iszajeva Petró Anna és Haraszti Nóra összeállításban kezdték a mérkőzést.
A két páros után 1-1-re álltak és az egyesek során is fej-fej mellett haladtak a csapatok.
Végül az egyesekben Haraszti háromszor győzött, míg a többiek kétszer, így a párosban elért egy győzelemmel együtt összesen 10 mérkőzést nyertek az egri lányok, vagyis 10-8-ra győzött az Egri ÁFÉSZ a listavezető ellen. A hátralevő két fordulóban Szabó Györgyiék a Ceglédet fogadják, majd június 7-én, a zárófordulóban a Vecséshez utaznak.