Felújítják a Malomárok utcát

Megkezdődött a Malomárok utca felújítása a Malom és Olasz utcák közötti szakaszon. Új aszfaltréteget kap az utca, felújítják a parkolókat és a csapadékvizet elvezető aknákat is. Az útfelújítással párhuzamosan a Heves Megyei Vízmű kicseréli az elöregedett ivóvíz vezetékeket is.

Elkezdődött a Malomárok utca felújítása. Az Olasz és Malom utcák közötti szakaszon áthelyezik a vízelnyelőket, aszfaltoznak és rendbe hozzák a parkolókat. A munkálatokat félpályás útlezárás mellett végzi a kivitelező.

A Malomárok utca felújítási munkálatait összehangolták a Heves Megyei Vízmű fejlesztéseivel, így egyúttal ivóvíz-rekonstrukciót is végeznek. Összesen 800 folyóméternyi vezetéket újítanak meg, vagy cserélnek ki a szakemberek, a Malomárok utcán túl a Cifrakapu és Malom utcákban is.

A munkálatok ideje alatt nem kell tartós ivóvíz hiánnyal számolniuk a Malomárok utca környékén élőknek, mivel a szolgáltató szakaszosan cseréli a vezetékeket. Változott viszont a közlekedés rendje az érintett útszakaszon: félpályás útlezárás mellett haladhatnak az autók, a helyi autóbuszok pedig kerülő útvonalon, a Rákóczi úton közlekednek. A 7-es busz útvonala egyelőre nem változik- hívta fel a figyelmet a Volán munkatársa.

Az útlezárások és a rendhagyó buszközlekedés várhatóan június közepéig lesznek érvényben, a tervek szerint addigra készül el a beruházás.